Новини от индустрията

Ролята на съединителя

2021-07-09
Осигурете плавен старт на колата
Това е основната функция насъединител на кола. Преди да стартира колата, естествено е първо да стартирате двигателя. Когато колата пали, колата постепенно се ускорява от напълно неподвижно състояние. Ако задвижващият механизъм (който свързва цялата кола) е здраво свързан с двигателя, веднага щом трансмисията се включи, колата внезапно ще се втурне напред, но няма да стартира. Това се дължи на факта, че колата има голяма инерция, когато преминава от застой в ход напред, което причинява голям въртящ момент на двигателя. Под действието на този инерционен момент на съпротивление, оборотите на двигателя рязко падат под най-ниската стабилна скорост (обикновено 300-500 оборота в минута) за момент, а двигателят спира и не може да работи, разбира се колата не може да запали.
Затова се нуждаем от помощта насъединител на кола. След стартиране на двигателя и преди колата да стартира, водачът първо стъпва върхусъединител на кола pedal to disengage the съединител на кола to disengage the engine from the driveline, then put the transmission in gear, and then gradually release the съединител на кола pedal to gradually engage the съединител на кола. During the engagement process, the resistance torque received by the engine gradually increases, so the accelerator pedal should be stepped down gradually at the same time, that is, the fuel supply to the engine should be gradually increased, so that the engine speed is always maintained at the lowest stable speed without stalling. At the same time, due to the gradual increase in the tightness of the съединител на кола engagement, the torque transmitted by the engine to the driving wheels through the driveline gradually increases. When the traction force is sufficient to overcome the starting resistance, the car starts to move from a standstill and gradually accelerates.

Постигнете плавно превключване

В процеса на шофиране на автомобил, за да се адаптира към променящите се условия на шофиране, трансмисионната система често трябва да сменя различни предавки, за да работи. За да осъществите превключването на предавките на предавката, обикновено е да превключите предавка или друг механизъм за превключване на предавките, за да изтласкате зъбна двойка на оригиналната предавка от трансмисията и след това да накарате двойката предавки на другата предавка да влезе в работата. Преди да превключите предавките,съединител на колапедалът трябва да бъде натиснат, за да се прекъсне предаването на мощност, за да се улесни освобождаването на зацепващата двойка на оригиналната предавка. В същото време скоростта на свързващата част на новата двойка зъбни колела постепенно има тенденция да бъде синхронизирана, така че въздействието при влизане в окото може да бъде значително увеличено. Намалено за постигане на плавно превключване. 3. Предотвратете претоварването на задвижващия механизъм.
Когато колата е в аварийно спиране, ако няма такавасъединител на кола, the engine will be rigidly connected to the drive train and the speed will be drastically reduced. Therefore, all the moving parts will generate a large moment of inertia (its value may be much higher than that issued by the engine during normal operation). The maximum torque), which causes a load exceeding its carrying capacity to the drive train, and damages the mechanical parts. With the съединител на кола, the possible relative movement between the driving part and the driven part of the съединител на кола can be used to eliminate this danger. Therefore, we need a съединител на колаза ограничаване на максималния въртящ момент на задвижващия механизъм, за да се гарантира безопасността.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept